Denoncimi/ Berisha: Vaksina “Sinovac” është e ndaluar në Kinë për pensionistët

Ish-kryeministri Sali Berisha ka publikuar në rrjetet sociale, mesazhin që i ka ardhur nga një mjek shqiptar që punon në Kinë.

Sipas mjekut, vaksina kineze është e ndaluar për pensionistët në Kinë, por u injektohet vetëm moshave nga 18 deri në 59 vjeç, dhe afati kohor midis dozes së pare dhe asaj të dyte duhet të jetë 21 ditë.

Berisha shprehet se kryeministri Edi Rama po fsheh datën e skadencës së vaksinave kineze që po përdoren në Shqipëri.

Postimi i Berishës në rrjetin social, Fcebook

Breaking News!

Abuzim dhe mashtrim rrezikshem i Xhahilit te Surrelit dhe Ndrikull Hajnise me vaksinen kineze.

Protokolli i RP Kines percakton:

-vaksina u injektohet vetem moshave 18 deri 59 vjeç.

-Afati kohor midis dozes se pare dhe asaj te dyte duhet te jete 21 dite.

Ne RPK vaksina eshte e ndaluar per pensionistet.

Xhahili i Surrelit ka fshehur daten e skadences te vaksinave qe po perdoren ne Shqiperi.

Mjeku dixhital nga RP e Kines informon. sb

Pershendetje prof. Dr Berisha. Jame mjek ne nje spital te Pekinit .desha te ju informoj lidhur  me vaksinen Kineze eshte e percaktuar protokolli strikt nga prodhuesi kinez:

Vaksinohen vetem mosha 18 deri me 59 vjec,

si dhe distanca kohore midis injektimit te pare me te dyten eshte 21 dite! Jashte ketij afati vaksinimi eshte pa rezultat.

Distributori turke nuk mundet te percaktojn protokollin e vaksines? 240 miljon pecionista ne Kine nuk kane filluar vaksinim sepse nuk lejohet perdorimi i kesaj vaksine tek pensionistet.Qeveria shqiptare nuk ka bere publike daten e skadimit te sasise se blere tek distributori turk i kesaj  vaksine.une po ju dergoj dhe nje kopje te protokollit kinez te perdorimit te vaksines.Ju uroj shendet e cdo te mire.