Aktualitet

Çfarë kërkoi ministri Klosi në mbledhjen e sotme të qeverisë


               Publikuar në : 09:01 - 06/12/19 M P

Nisur nga situata në vend, ku tërmeti i datës 26 nëntor la pas shumë viktima dhe dëme materiale, në mbledhjen e sotme të qeverisë, ministrit i Turizmit, Blendi Klosi ka bërë një kërkesë të veçantë. Në mënyrë që të mos ndikojë që situata të mos ndikojë në turizëm vitin e ardhshëm, Klosi ka kërkuar një certifikim të veçantë nga ekspertët për hotelet. Sipas tij, ky certifikim sigurie të shërbejë si garanci për operatorët e huaj turistikë.

“Ne kemi përfunduar pothuajse pjesën e parë të akomodimit. Ka familje që largohen apo që e kuptojnë që nuk mund të rrinë më. Duhet të fillojë dalja nga ky regjim. Brenda këtij viti, deri për festat e fundvitit do ketë një masë të madhe në hotele por do fillojnë të lëvizin nga këto hotele sidomos nga hotele që janë për rikonstrukturim për sezonin dhe nuk duam t’i dëmtojmë.

‘Rregulla të reja loje’ Kryeministri tregon se çfarë do ndryshojë brenda muajit

Ne po punojmë që të krijojmë një aktivitet rajonal po mbase më gjerë se rajonal, me industrinë e turizmit pasi kemi nevojë të mendojmë që destinacioni i Durrësit është destinacioni ynë kryesor në sezonin e ardhshëm dhe duhet te jepet garanci që është i padëmtuar dhe këtu kemi shumë nevojë që grupi i ekspertëve të ketë një linjë të posaçme për hotelet pasi operatorët turistikë të huaj kërkojnë garanci për fortësinë e hoteleve. Do doja shumë që të kemi një linjë të certifikimit, të fortësisë së hoteleve sidomos në Durrës, i cili është i rrezikuar si destinacion për sezonin e ardhshëm turistik”, deklaroi Klosi.

Kthehu
WhatsApp Denonco ne TT