Barcelona rrezikon falimentimin, zbulohet shifra e çmendur e borxhit

Barcelona rrezikon falimentimin total për shkak të pandemisë globale, Covid-19.

Ky lajm lançohet nga “La Vanguardia”, e cila analizon situatën serioze të klubit katalanas, e cila pa ulur kostot, rrezikon një situatë të paaftësisë paguese.

Borxhet e 30 qershorit 2020 arrijnë në 900 milionë euro, nga të cilat 480 milionë euro për t’u shlyer në afat të gjatë dhe 420 milionë eurot e të tjera brenda 12 muajve.

Plani është t’i shlyejë ato sa më shpejt të jetë e mundur por, thekson gazeta, kthimi i 791 milion në sezonin 2020/21 duhen menjëherë.