7 strategjitë e biznesit që ju ndihmojnë të keni para në çdo rrethanë

Është e lehtë për të fituar para kur klientët besojnë tek ju, ekonomia po lulëzon dhe të gjithë janë të lumtur. Por çfarë ndodh kur të gjitha ndryshojnë? Nëse keni ndërtuar një biznes me kështjellën me rërë, nuk do të zgjasë shumë.

Sipërmarrësit e suksesshëm kanë treguar që ndërtimi i biznesit me baza të forta mund të zgjas ndër vite. Ja disa këshilla për t’ju përafruar atyre.

Mbajeni biznesin tuaj si fokusin kryesor

Bizneset që mbijetojnë dhe madje lulëzojnë kur puna bëhet e vështirë drejtohen nga njerëz që janë të përqendruar më shumë në biznes sesa në botën përreth tyre. Plotësimi i kërkesave konsumatorë do të bëjë që klientët të qëndrojnë besnik edhe gjatë krizave financiare. Pasja e produktit ose shërbimit tuaj u jep njerëzve një ndjenjë të normalitetit dhe stabilitetit, dhe kjo është e rëndësishme kur njerëzit janë duke luftuar. Mos harroni pse ndërmarrja juaj ekziston, përqendrohuni në atë qëllim dhe biznesi juaj do të rritet.

Përshtatja

Kompanitë mbijetojnë në kohë të vështira, sepse ato janë mësuar të përshtaten. Nevojat e klientëve të tyre ndryshojnë, kështu që edhe biznesi ndryshon. Ju duhet të vlerësoni çdo aspekt të biznesit tuaj për më tepër konsiderimin e ndryshimit të gjërave. Kjo mund të duket si një zgjidhje e re, një metodë e azhurnuar e bonusit për forcën tuaj të shitjes, ose një ndryshim i shërbimit kryesor ose produktit që do shitet.

Vjedhja e klientelës nga konkurruesit

Njerëzit janë të paqëndrueshëm. Pas viteve të përdorimit të një lloji produkti ata do ta zëvendësojnë me një produkt tjetër të cilin e kanë parë në reklamë. Duke pasur parasysh këtë, ju duhet të mashtroni klientët tuaj aktualë çdo ditë. Në vend që ta vendosni biznesin tuaj në rrezik për humbjen e klientëve, bëhuni hajdut i klientit. Kompanitë më të forta atje janë duke hulumtuar vazhdimisht atë që konsumatorët po kërkojnë dhe ua japin atyre. Bëhu ajo kompani.

Lexo edhe :   Grabitet biznesi i Armand Dukës në Durrës, autorët morën paratë në kasafortë

Marketingu

Sipërmarrësit më të ndritshëm dhe më të mirë e dinë që paratë e marketingut të shpenzuara mirë janë gjenerimi i biznesit. Pa shpenzuar për marketing, nuk ka asnjë mënyrë për të qëndruar në kontakt me klientët dhe për të arritur të tjerë potencial. Eksperiencat kanë treguar që një marketing i mirë ka bërë të mundur fitimin e një hapësire të madhe nga konkurruesit.

Zhvendosni paratë tuaja

Pavarësisht nga parashikimi ekonomik, ju duhet të kërkoni ‘dhjamin’ në kompaninë tuaj dhe të shpëtoj prej tij. Shkurtoni gjithçka që nuk shton në pritshmëritë tuaja. Ajo që duhet të bëni është të merrni produktin me performancën më të ulët që ju ofroni dhe të transferoni burimet që ai kërkon për tu kthyer në produktin me performancën më të lartë.

Kanalizoni shitjet

Në biznes, shitja është ajo që ka rëndësi. Merrni më shumë shitje, fitoni më shumë para. Për të realizuar sa më shumë shitje, vlerësoni vazhdimisht kanalin tuaj të shitjeve. Mblidhni pikat tuaja të dobëta dhe shndërrojini në klientë që qarkullojnë dhe kthehen sërish.

Forconi besimin tuaj

Për të pasur një biznes të lulëzuar, ju duhet të doni atë që bëni dhe besoni se shërbimi ose produkti juaj është i nevojshëm. Besoni në ato që ofron kompania juaj ose mbyllni dyqanin. Ka shumë sipërmarrës të uritur të gatshëm për të zënë vendin tuaj, dhe ata e dinë se klientët e tyre kanë nevojë për atë që duhet të ofrojnë.

Nebi Xhomaqi / SCAN