10 shprehje nga Turgenjevi, që të gjithë duhet t’i lexojmë të paktën një herë

“Nëse presim momentin kur gjithçka, absolutisht gjithçka të jetë gati, nuk do të fillonim kurrë.”

“Të ulur në baltë, miku im, kërkojmë yjet.”

“Asgjë nuk është më e keqe dhe më e dhimbshme se lumturia që vjen shumë vonë. Jo vetëm që nuk të jep kënaqësi, por dhe të privon nga më e çmuara e të drejtave: e drejta për të mallkuar fatin tënd! ”

“Unë nuk e kuptoj pse është e pamundur të shprehësh gjithçka që ke në mendje”.

“E ngre kokën për të parë parajsën vetëm kur dua të teshtij “.

“Vdekja është një histori e vjetër, por e re për secilin.”

“Një person që zemërohet me sëmundjen e tij me siguri do ta kapërcejë ”

“Djali im”, më shkruajti, “ki frikë nga dashuria e gruas; frikësoju asaj lumturie, atij helmi… ”

“Për këtë shërbejnë fëmijët: që prindërit e tyre të mos mërziten”.

“E rëndësishme është që dy herë dy bëjnë katër dhe gjithçka tjetër nuk ka kuptim”.