10 shprehje nga Anton Çehov, që të gjithë duhet t’i lexojmë të paktën një herë

“Ndoshta njeriu ka njëqind shqisa dhe kur ai vdes vetëm pesë shqisat që ne dimë zhduken me të dhe nëntëdhjetë e pesë të tjera mbesin të gjalla”.

“Çdo idiot mund të përballet me një krizë; është përditshmëria ajo që të lodh. ”

“Roli i artistit është të bëjë pyetje, jo të përgjigjet”.

“Çfarë moti i bukur sot! Nuk po mund të zgjedh nëse dua të pi çaj apo të var veten. ”

“Bota, natyrisht, nuk është asgjë më shumë sesa perceptimi ynë për të.”

“Kur e pyetën:” Pse vesh gjithmonë të zeza? “, Ai u përgjigj:” Po vajtoj  jetën time. ”

“Urtësia … nuk vjen nga mosha, por nga edukimi dhe të mësuarit”.

“Ke humbur arsyen dhe more rrugën e gabuar.  Shisje gënjeshtra për të vërteta dhe tmerrin për bukuri. Do të habitesh nëse, për shkak të ngjarjeve të çuditshme të një lloji, bretkosat dhe hardhucat papritmas rriten në pemë në vend të frutave, ose nëse trëndafilat fillojnë të nuhasnin si një kal i harlisur; kështu habitem dhe unë me ty që ma shet tokën për parajsë. Nuk dua të të kuptoj. ”

“Ndoshta ndjenjat që kemi kur jemi të dashuruar përfaqësojnë një gjendje normale. Të qenit i dashuruar i tregon një personi se kush duhet të jetë ”.

“Mjekësia është gruaja ime dhe letërsia e dashura. Kur lodhem me njërën, kaloj natën me tjetrën “